Türk Doktorlarına AVON'dan Global Meme Kanseri Burs Programı'na Katılma Fırsatı


"AVON Meme Kanseri ile Mücadele Çalismalari" projesi ile 15 yildir saglik alaninda Türkiye'nin en kapsamli ve uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden birini sürdüren AVON Türkiye, Global AVON Vakfi ile birlikte bu kez de doktorlara meme kanseri ile mücadelelerinde bir gelisim firsati sunuyor. Doktorlar Amerika'da gerçeklesecek burs programi kapsaminda meme kanseriyle ilgili düzenlenecek olan sempozyuma katilacak ve meme kanseriyle ilgili çalismak istedikleri alanda egitim alacak.

"Meme Kanseri ile Mücadele Çalismalari" kapsaminda dünya çapinda pek çok projeye imza atan AVON, Global AVON Vakfi çatisi altinda önemli bir etkinlige daha imza atiyor.

AVON Global Meme Kanseri Burs Programi ile dünyanin pek çok ülkesinden meme kanseri üzerine çalismalari bulunan doktorlarin basvuru yapabilecegi burs programina, Türkiye'den basvuran doktorlar da katilim sansi elde edecek.

Son Basvuru Tarihi 6 Ocak

Son basvuru tarihi 6 Ocak olan burs programina basvurular yalnizca Global AVON Vakfi'nin internet sitesi üzerinden yapilabilecek. Burs programinin kapsami, birinci basvuru asamasinda doldurulmasi gerekli olan özgeçmis formu, referans mektubu formu, kisisel çalisma alanini açiklayan yazi formlari da bulunuyor. Iki asamadan olusacak olan seçim sürecinin ilk asamasinda adaylar basvurularini internet sitesindeki formu doldurarak iletebilecekler. Ilk asamayi geçen adaylar 30 Ocak 2012 tarihinde belli olacak. Ikinci asamada 27 Subat 2012 tarihine kadar doktorlardan danismanlariyla birlikte çalismak istedikleri konuya iliskin egitim süresi boyunca yapacaklarini dört sayfalik bir taslak çalismada anlatmalari beklenecek. Ikinci asama basvurulari da tamamlandiktan sonra 15 Mart 2012 tarihinde sonuçlar açiklanacak. Seçilen doktorlar, 13-15 Eylül 2012 tarihinde Amerika'da düzenlenecek olan ASCO Meme Kanseri Sempozyumu'na katilacak. Sempozyumun ardindan doktorlar kendi alanlarina uygun olarak seçmis olduklari ve aralarinda John Hopkins Üniversitesi, Boston Medikal Merkezi, Northwestern Üniversitesi'nin de bulundugu 14 enstitüden birine yerlestirilecek ve 17 Eylül 2012 itibariyle egitim almaya baslayacak. Meme kanseri ameliyati, patoloji, radyoloji, medikal onkoloji, klinik dizayn ve kamu sagligi gibi alanlarda; seçilen alana bagli olarak 4 ila 8 hafta sürecek egitimin sonunda doktorlardan çalismalari hakkinda rapor hazirlamalari beklenecek. Burs programi kapsaminda 4-8 hafta sürecek olan egitime katilabilmek için ilgili kurumlardan alacaklari izin doktorlarin sorumlulugunda olacak.

AVON'un global olarak sahiplendigi 'Meme Kanseri ile Mücadele Çalismalari' projesi kapsaminda yürütülen bu önemli burs programinin amaci; doktorlarin kadinlarin en fazla yakalandiklari kanser türü olan meme kanseri ile ilgili kendilerinin belirledikleri alanda özel egitim alarak, edindikleri tecrübe ve bilgileri kendi ülkelerinde de uygulamalarini saglamak.

Global AVON Vakfi ile isbirligi içinde olan enstitüler

- Emory University/Grady Memorial Hospital
- Johns Hopkins University - Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center
- Boston Medical Center
- Massachusetts General Hospital
- Mount Sinai Hospital & Sinai Urban Health Institute
- Northwestern University
- New York Presbyterian Hospital - Columbia University Medical Center
- UCLA - Oliveview Medical Center
- New York University - Bellevu
- Magee - Women's Hospital
- University of Pittsburgh School of Medicine
- UCSF - San Francisco General Hospital
- Washington University St. Louis
- Georgetown University - Capital Breast Care Center