Kurumumuza Dünya Kanser Örgütünden (UICC) Büyük Ödül


Kurumumuza Dünya Kanser Örgütünden (UICC) büyük ödülDernegimize Dünya Kanser Kontrol Örgütünden (UICC) büyük ödül Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi, 125 ülkede 402 örgütün üye oldugu, merkezi Isviçre-Cenevre'de bulunan Dünya Kanser Kontrol Örgütünün 2008 yili "Yilin Kanser Örgütü Ödülü"nü aldi. 27 Agustos 2008 günü Cenevre'deki Dünya Kanser Kongresinde üye örgütlerinin katildigi ödül töreninde ödül, Genel Baskanimiz Prof. Dr. Tezer Kutluk'a verildi.

Yilin Resmi Devlet Görevlisi Ödülü'nü Avrupa Birligi'nde kansere öncelik veren politikalara verdigi destek nedeniyle Slovenya Basbakani Sayin Janez Jans ve ülkesinde kanser kontrol politikalarina yaptigi katkilar nedeniyle Brezilya Saglik Bakani Sayin Jose Gomes Temporo aldi. Yilin Kanser Gönüllüsü Ödülü'nü ise HPV virüsü ile servikal kanser iliskisini bulan ünlü bilim adami Prof. Harald zur Hausen aldi.

Türkiye Cumhuriyeti Birlesmis Milletler Büyükelçisi Sayin Ahmet Üzümcü ve esi Sayin Isil Üzümcü, Slovenya Saglik Bakani, Slovenya'nin Cenevre Büyükelçisi, UICC baskani Franco Cavalli, yeni baskani David Hill, yönetim kurulu üyeleri ve önemli misafirler ile dünyanin dört bir yanindan üye örgütlerin temsilcileri katildi. Ödül törenine Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Suayib Yalçin ile Genel Müdürümüz Nurullah Imamoglu da katildilar.

Dernegimize ödül takdim edilirken, tören yöneticisi Avustralya Kanser Örgütünden Dr. Jeff Dunn, kurumumuzun 1947 yilindan bu yana Türkiye'de birçok basarili ilke imza attigini ve bu birikimini ve basarisini Umut Evi, Hasta Kongreleri, Dünya Kanser Kongreleri gibi uluslararasi isbirliklerinde de gösterdigini söyledi. Genel Baskan Prof. Kutluk, ödülü UICC Stratejik Lideri Sayin Prof. Helene Sancho Garnier'den aldi.

Prof. Dr. Tezer Kutluk yaptigi tesekkür konusmasinda Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Derneginin kurucularina, bugüne kadarki yönetim kurulu üyelerine, üyelerine ve gönüllülerine, hasta gruplarina, kuruma destek saglayan herkese, UICC yetkililerine ve ödül törenini onurlandiran konuklara tesekkür etti.

Dokümana ulaşmak için lütfen tıklayınız.