Bir Başarı Öyküsü: 'Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Onkoloji Hastanesi' - Prof.Dr.M.Tezer KUTLUK


Gaziantep tarihinde bir basariya daha imza atti. Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi'nin Gaziantep Subesi, Gaziantep'te bir sivil toplum örgütünün sahip olmasi gereken sorumluluk dogrultusunda yillar önce Gaziantep'ten Ankara, Istanbul ve diger kentlere çok sayida kanserli hastanin gittigi gözleminden hareketle, Gaziantep ve tüm Güneydogu Anadolu'ya modern kanser tani ve tedavi hizmetlerini getirmek için harekete geçti. Ankara'daki Genel Merkezin destegini aldiktan sonra kollarini e sivayan Sube'nin kurucusu ve Baskani Sayin Alaettin Demircan ve Yönetim Kurulunu olusturan üyeler büyük bir kararlilikla tüm Gazianteplileri, hayirsever kisi ve kuruluslari ikna ederek aldiklari bagislarla hastane insaatini tamamlamayi basardilar. 1999'da baslayan bu çabalar sonucunda, 2006'da yapilan açilisla hastane hizmete girdi. Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Onkoloji Hastanesi Güneydogu Anadolu bölgemizin ilk kanser hastanesi oldu.

Bu proje memleketemize bir Onkoloji Hastanesi kazandirmaktanda öte, ülkemizin birçok bölgesine de örnek olacak bir proje oldu. Bir sivil toplum örgütü hareketi olarak basladi, zamanin Valisi Sayin Muammer Güler ve Belediye Baskani Sayin Celal Dogan tarafindan büyük himaye gördü. Böylece; Sivil Toplum Örgütü, Merkezi ve Yerel Resmi Makamlarin destegi ile kurulan saglam isbirligi halktan ve diger özel ve resmi kuruluslardan büyük bir destegi beraberinde getirdi. Bu projenin yapilmasi asamasinda birçok Sivil Toplum Örgütünün “Proje Gelistirme” açisindan çikaracagi büyük dersler vardir.Bu proje gerçek bir sivil toplum projesidir ve bir basari öyküsüdür.Her seyi devletten beklemek yerine, hemen ben ne yapabilirim düsüncesi ile harekete geçmek, sorun üreten degil çözüm üreten, bekleyen degil çabalayan örgüt olmak gerek-mektedir. Bu açidan Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi Gaziantep Subesi Kuruculari, bugünkü ve geçmis Yönetim Kurulu Üyeleri Türk toplumundan büyük bir tesekkür hak etmektedirler. Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi Gaziantep Subesi Yönetim Kurulu Baskani Sayin Ürg.Dr.Alaettin Demircan ve Baskan Yardimcisi Sayin Ürg.Dr.Mustafa Özgün'ün öncülügünde Gaziantep Subesi Yönetim Kuruluna en içten tesekkürlerimi sunarim. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayin Prof.Dr.Erhan Ekinci, Gaziantep Üniversitesi adina projeye destek vermis ve kurumumuzla yaptigi anlasma ile hastanenin bir Üniversite Hastanesi olarak hizmete girmesini saglamistir.Bu açidan Gaziantep Üniversitesine sayin rektörün sahsinda tesekkür etmekteyim. Belediye Baskani Sayin Asim Güzelbey'e, Vali Sayin Süleyman Kamçi'ya, Basbakan Yardimcisi ve Devlet Bakani Sayin Doç. Dr. Abdüllatif Sener'e destekleri ve açilisa katilimlari nedeniyle ayrica tesekkür ederim.

Bu projeye basindan inanarak, bagis yaparak destek veren kisi ve kuruluslara, resmi kurumlara devlet adamlarina ve halkimiza minnet ve tesekkürlerimi sunarim.

Prof. Dr. M. Tezer Kutluk
Türk Kanser Arastirma ve Savas Kurumu Dernegi Genel Baskani